Hoppa till innehåll

Mätteknik

Många av de projekt AES arbetar med är av mätteknisk natur, och vi kan erbjuda både utveckling och kalibrering av givare och mätinstrument. Vi har en kalibrerad mätteknisk maskinpark och utför även mätningar på uppdrag.

Mätrigg vibrationer

Den unika lösningen där accelerometer och laser kombineras gör det möjligt att mäta ända från 0 tilll 3000 Hz med bibehållen precision. Då mätriggen klarar vikter upp till 1 kg kan även tyngre objekt kalibreras. Mätriggen hålls kontinuerligt kalibrerad mot spårbar normal.

Mätrigg spänning

AES kan verifiera voltmätare eller annan
utrustning där det är viktigt att veta att
instrumenten verkligen visar rätt värde. Mätriggen hålls kontinuerligt kalibrerad mot spårbar normal.

Standarder vibrationsmätning

Svensk standard SS 460 4861 för komfort
Svensk standard SS 460 4866 för sprängning
Svensk standard SS 025211 för pålning

Reparation och service

AES bistår gärna med reparationer och underhållsservice av er värdefulla mätutrustning. Oftast är det ekonomiskt fördelaktigt att se över kablage och kontaktdon i samband med verifiering och kalibrering då detta kan spara mycket tid och arbete genom att minimera framtida driftstopp.

Certifikat

Certifikaten utfärdas digitalt men kan även fås på vanligt papper. Via en hemsida kan ni när som helst skriva ut certifikaten, se information om era enheter, ta ut serviceprotokoll, se rådata från verifiering mm. Ni får också automatiskt ett meddelande via mail när det är dags för ny kalibrering eller verifiering.
Produktblad.