Elektronik

Specificering och utveckling

Behöver du ett helhetsåtagande där du får hjälp med att ta din idé till färdig produkt eller är du bara ute efter lite hjälp på vägen så kan AES tillgodose dina behov. AES har ett brett erfarenhetsområde inom elektronik och elektroniska system så som sensorer, mätinstrument, inbyggda system, trådlös kommunikation, programmerbar logik, M2M,  fältbussar och användargränssnitt. Vi är duktiga på att utveckla elektronik för både små och stora volymer och utvecklar elektronik för konsument, industri, säkerhet, fordon och medicintekniska produkter.

Utbildning

AES tillhandahåller kundanpassad utbildning inom myndighetskrav, utvecklingsverktyg, tekniska implementationer och standarder. Vi håller även i utbildningar på nyutvecklade produkter för servicetekniker, produktionspersonal och slutanvändare.

Regulatoriska krav

Det ställs en mängd myndighetskrav på produkter både inom och utanför EU. Krav så som säkerhet, funktion, hälsa och miljö. Olika produkter och regioner har olika regulativa krav och det tillkommer ständigt nya. AES rådger och hjälper till med att reda ut vad som gäller för din produkt och vi hjälper även till med dokumentation och testning.

Produktionstest

Vi har länge samarbetat med våra kunder för att förbättra och säkerställa kvalitén i produktion. AES producera både enkla och mer avancerade fixturer för programmering, elektrisk och mekanisk testning. Vi utvecklar även mjukvara som utför elektriska tester, programmerar kretskort, lagrar data för spårbarhet och presenterar statistik som kan användas för kvalitétsförbättring.

Teknisk granskning

Att specificera, utveckla och producera elektronik är utmanande och det är lätt att en produkt försenas eller ej uppfyller de krav som ställs. AES kan stödja er utveckling med  högkvalitativ och oberoende granskning där vi synar alla eller utvalda delar av en produkt. Utifrån vårt arbete med kundprojekt  har vi byggt upp spetskompetens inom området och granskar enligt myndighetskrav, implementation, produktionskostnad, livslängd m.m.

Produktförvaltning

AES samarbetar tätt med flera duktiga producenter av elektronik och vi kan aktivt hjälpa dig med att förvalta din produkt, genomföra kostnadsreduceringar och införa förbättringar. Vi förvaltar både ny och gammal elektronik och har erfarenhet av att säkerställa produktion av elektronik som nått slutet av sin livscykel.